CHECK OUT THE LIV DESIGN AWARDS WINNERS

 

Hong Kong Jockey Club Sha Tin Club House

  • Prize
    Winner in Interior Design Private Club
  • Company/Firm
    STYLUS STUDIO LIMITED
  • Lead Designer
    Simon Zeng &Vincent Zhang
  • Location
    sha tin, hong kong
  • Project Date
    2021

STYLUS STUDIO was tasked to reinvent HKJC's Sha Tin Club House 5F. Horse racing elements are sprinkled across the property beautifully between race and leisure days.

For the reason that the entire space is an L-shaped layout with fixed kitchen location, it becomes a challenge for designers to improve the entire traffic flow of the services and to enhance the overall dining experience. Except for that, the designer needs to construct two different types of atmosphere for the club in “horse-racing day” and in “non-horse-racing day”. Horse-racing days are usually held on Wednesdays and Sundays (sometimes on Saturdays), and night races are held on Wednesdays.

For this project, through the application of “bronze coin”and the use of colours by Remaining true to our purpose of crafting meaningful spaces of enduring value, Hong Kong Jockey Club’s Sha Tin Clubhouse is founded upon a humanistic approach to interiors. Research, insight, client partnership and of course, creative magic, have delivered spatial stories that are both intimate and familiar. Each room seamlessly conceived to inspire every sense and every emotion of a great horse race.