THE PROGRAM IS CLOSED.

 

LIGHT HOUSE

  • Prize
    Winner in Interior Design Private House
  • Company/Firm
    323 Studio
  • Lead Designer
    Fei Zhao
  • Other Designer(s)
    Ran Chen
  • Photo Credit
    WM STUDIO
  • Location
    Zheng Zhou
  • Project Date
    2022.8.1
  • Developer
    Pu Luo Li Xiang Guo
  • Project Link

As a narrow north-south facing townhouse, the original building has 4 floors, 2 above ground and 2 below (the basement has a height of 5.5m and can be divided into 2 floors with only a small patio to provide light). Facing south as the main direction of light, it relies on a stairwell to connect the various floors and comes with a lift. After observing the site and realizing that no well landscape was around the site, we decided to make an Inward facing construction within it.
The original basement space occupied half of the whole area, but the existing lighting in the basement only allowed us to make some useless space out of it. In order to improve the utilization rate of the whole underground space and increase the lighting, we want to create a brand-new construction around the light indoors.

Bio
323 STUDIO aims to help a group of clients with a forward-looking vision who want to make experimental changes and reshape their living environment, and to provide professional technical guidance. We respect the originality of the project, its local character, and respond in dialogue with it. We search for a pure and streamlined design language and are committed to creating the unique characteristics of each project. We adhere to a design model of innovation and technology paralleled.